Pronađeni leš je Britt Lapthorne, ocu pozlilo nakon obavijesti

"DNK ANALIZOM potvrđeno je da tijelo pronađeno ispod Boninova pripada Australki Britt Lapthorne", rečeno je na konferenciji za novinare na kojem su bili glasnogovornik dubrovačke policije Ivan Kukrika, načelnik kriminalističkog odjela Nikola Šakić te Ante Žilić, voditelj Odjela općeg kriminaliteta u PU dubrovačko neretvanskoj.

Samoubojstvo, ubojstvo ili nesretan slučaj?

"Ovog trenutka završava terenska pretraga, a sada slijedi kriminalistička obrada", rekao je glasnogovornik Kukrika, dok je načelnik Šakić objasnio kako još uvijek nisu stigli kompletni i cjeloviti rezultati s obdukcije tijela, pa se još ne može govoriti je li riječ o ubojstvu, samoubojstvu ili možda pak o nesretnom slučaju. 

Podsjetimo, dvadesetjednogodišnja djevojka nestala je u noći između 17. i 18. rujna i za njom je pokrenuta dosad najiscrpnija policijska potraga. Njeno tijelo pronašao je ribar 6. listopada ispod Boninova. Kako dubrovački patolozi zbog jako lošeg stanja nisu uspjeli utvrditi identitet tkivo je poslano u Zagreb na DNK analizu.

"Mogući uzrok smrti znat će se onog trenutka nakon što se kompletan nalaz obdukcije dostavi istražnom sucu koji je podnio zahtjev", naglasio je Kukrika dodajući kako je tijekom istrage do sada razgovarano s 340 osoba

Prije nego što je vijest javljena novinarima, o svemu su obaviješteni članovi obitelji Lapthorne kao i australski federalni policajac. Dio novinara htio je nakon konferencije za tisak uzeti izjavu od oca Dalea Lapthorna, no rečeno im je kako mu je pozlilo te da nije u stanju davati izjave.

Ukoliko policija kaže da leš pripada Britt, otac će tražiti DNK testiranje u Australiji

"Kaže li hrvatska policija nakon DNK testiranja da tijelo pronađeno u Dubrovniku pripada mojoj kćeri, zatražit ću neovisno testiranje. Novo DNK testiranje će biti provedeno u Australiji. Ne želim da im tijelo posluži kako bi sve mogli zgurati pod tepih. Neću prihvatiti rezultate samo jednog testiranja, jer jednostavno nisam siguran da tu nema političkih muljaža. Daju li mi krivo tijelo, e onda će me tek čuti", poručio je Dale Lapthorne, otac 21-godišnje Britt Lapthorne.

Policija je jutros demantirala napis iz Slobodne Dalmacije o tome da je leš, koji je u ponedjeljak pronađen u Dubrovniku, plavokosa djevojka sitne građe, visoka između 150 i 160 centimetara. Brittin otac je australskim novinarima ispričao kako ga dubrovačka policija uvjerava kako je ta informacija "smeće" i kako "još uvijek ima razumnu nadu da tijelo ne pripada Britt".

Dubrovačka policija bila je sigurna da nije Britt

Upitani zašto je policija demantirala informaciju koju je večeras potvrdila, glasnogovornik Kukrika objasnio je riječima kako jutros nisu imali cjelovitu informaciju.

Australske novinare osim jutarnjeg demantija o "lešu u moru", posebno je zanimalo kako je moguće da je dubrovačka policija s priličnom sigurnošću prvog dana kazala kako su uvjereni da tijelo nađeno u moru, nije Britt.

"Bila je riječ o prvom dojmu, a izjava je temeljena i na mišljenju kojeg su stekli stručnjaci nakon što su vidjeli da se truplo nalazi u vrlo visokom stadiju raspadanja", pokušao je objasniti Kukrika. 


J.B./I.Ć.
Foto: Facebook/Index

Pročitajte više