Propao prosvjed: Studentima smještaj u domu ipak nije toliko bitan

TEK OKO stotinjak studenata okupilo se na Trgu hrvatskih velikana kako bi iskazalo svoje negodovanje načinom na koji se završio natječaj raspodjele mjesta u studentskim domovima.

Razlog bi mogao biti u lošoj organizaciji ili još gorim vremenskim uvjetima jer su prosvjed cijelo vrijeme pratili jaki pljuskovi. No, bilo kako bilo, ispred bivše zgrade Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa okupilo se više novinara i policije nego studenata.

Neki naglašavaju kako krivnju za loš odaziv snose i mediji koji su sumnjali u održavanje prosvjeda što je zbunilo ostale studente. Na nedostatak ljudske snage utjecalo je i odustajanje Studentskog zbora koji je trebao prosvjedovati danas ispred Studentskog centra.

Oni su digli ruke od prosvjeda, jer su dobili očitovanje SC-a u kojem najavljuju kako će sniziti bodovni prag. I ovaj put studenti su posegnuli za sveprisutnim Facebookom kako bi informirali svoje kolege i pokušali ih trgnuti iz sveopće studentske letargije. No, ni besplatni internet kojeg imaju u domu nije pomogao da se njihov glas danas jače čuje.

Kod studenata je najveći bijes izazvalo to što je SC podigao bodovni prag za čak 200 bodova. Dom je tako dobilo oko 2600 studenata, a prazno je ostalo oko 4600 soba koja uglavnom ostaju na raspolaganju brucošima. Iz SC-a pak tvrde da je riječ o samo prividnom podizanju praga, te dodaju kako broj mjesta u domovima za studente viših godina nije smanjen.

J.M.
Foto: S.G.F.

Pročitajte više