HDZ-ovac protiv HDZ-ovca na sutrašnjim studentskim prosvjedima

HDZ-ovac protiv HDZ-ovca na sutrašnjim studentskim prosvjedima

"CILJ i svrha javnog okupljanja ispred zagrebačkog Studentskog centra je uručenje zahtjeva i prijedloga studenata i Studentskog zbora čelnicima Centra kako bi imali pravi uvid u probleme koji su nastali oko objave rezultata natječaja", poručuje Dario Škegro, predsjednik Studentskog zbora, iako dobro zna da institucija, kojoj se on i oni koji će ga sutra u 12 sati slijediti, nije prava adresa na koju bi se trebao obratiti.

Naime, opće je poznata stvar da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa ono koje drži "kesu", dok je Studentski centar tek provoditelj jednog dijela znanstveno-obrazovne politike. Naravno, drugog izbora Škegro nema, jer je isti član HDZ, dakle vladajuće stranke čiji je član i ministar Dragan Primorac. Teško je stoga očekivati da bi Škegro krenuo protiv svojeg stranačkog kolege.

Pa ipak, Škegro tvrdi da to nije tako. "Odbacujem tvrdnju da Studentski zbor ne podržava prosvjednike koji će se okupiti na Trgu hrvatskih velikana. Naprotiv, nakon što uručimo zahtjeve upravi SC-a pozvat ćemo okupljene studente da podrže i da se pridruže kolegama s Facebooka", najavljuje Škegro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, naveo je da je obaviješten o zahtjevu podružnice Filozofskog fakulteta kojim se traži njegova smjena, ali nije ništa kazao kad bi se mogla sazvati izvanredna sjednica Zbora na kojoj bi se glasalo o povjerenju njemu kao predsjedniku.

Škegro na kraju zaključuje da su oni "učinili niz pozitivnih stvari koji će doprinijeti kvalitetnom rješavanju problema nastalih oko natječaja za dodjelu mjesta u studentskim domovima".
Hoće li studenti sutra zaista objediniti demonstracije ne bi li što uspješnije riješili svoje "stambene" probleme ili će se između studenata i njihovih predstavnika u Studentskom zboru povećati jaz, ostaje za vidjeti.

Ig.M.
Foto: Index
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara