Prošli kroz crveno svjetlo pa bježali pred policijom

POLICAJCI koji su se nalazili u redovnoj patroli primijetili su jučer oko 21 sat neregistrirano vozilo "Kia Pride" kako na križanju Jukićeve i Savske ceste u Zagrebu prolazi kroz crveno svijetlo.

Odmah su krenuli za vozilom u namjeri da ga zaustave. Upaljena je "rotacija", kao i policijska sirena, no 24-godišnji Zagrepčanin nije se zaustavljao. Tada je krenula automobilska potjera Savskom i Vukovarskom ulicom sve do kružnog toka u Kranjčevićevoj.

U jednom trenutku vozilo se i zaustavilo, ali samo da bi izašao suvozač 26-godišnjak. On je izašavši iz automobila, trčeći počeo bježati od policajaca, koji su ga uspjeli uhititi, te ga uz sredstva prisile u lisicama i priveli u najbližu policijsku stanicu.

U isto vrijeme 24-godišnji vozač, nastavio je bježati u svojem automobilu i to Teslinom, Palmotićevom, Boškovićevom ulicom, a potom je skrenuo u Petrinjsku, te se vozio u zabranjenom smjeru do Ulice Pavla Hatza. Zaustavio se na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, a kada su policajci mislili da bi se mogao predati, počeo je trčati.

Policijski službenik uspio ga je sustići u Amruševoj ulici, te mu staviti lisice s kojima je priveden u postaju. Ondje je utvrđeno kako je suvozač imao 1.39 promila alkohola u krvi, dok je vozač, čini se, bio trijezan. Protiv obojice pokrenut je prekršajni postupak.  

I.Ć.

Pročitajte više