Prošlo je 10 godina od smrti majke i sina u Zagrebu. Krivac dobio 4 godine zatvora

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

SKORO deset godina nakon što su na zagrebačkoj Trešnjevci poginuli Neda Bujević (49) i njezin sin Ivan (18), na Županijskom sudu u Zagrebu Damir Strmečki (63) nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora. 

Podsjetimo, Strmečki je jedan od vozača koji je izazvao tešku nesreću 1. rujna 2011., kada je na žrtve naletio automobil. Drugi vozač koji je sudjelovao u nesreći, Mladen Guštin, nedavno je preminuo.

''Kazna nije niti smije biti odmazda. Isto tako nema te kazne koja bi bila ekvivalent izgubljenim životima. Smatram da je kazna primjerena te da će utjecati i na buduće ponašanje osuđenog'', kazala je sutkinja Tamara Pleše u obrazloženju presude.

Nesreća se dogodila u rujnu 2011. godine na križanju Ozaljske, Nehajske i Okićke ulice. Žena i sin su čekali na semaforu da im se upali zeleno svjetlo, kad je na njih naletio Porsche Cayenne koji je vozio Guštin. Poginuli su na mjestu.

I prije i nakon nesreće kažnjavan zbog prekršaja

Istragom je utvrđeno da je osuđeni Strmečki u Audiju A8 prošao kroz crveno na semaforu i udario u Porsche, koji je potom odletio na žrtve. Iskazima svjedoka i vještačenjem je utvrđeno da je Strmečki udario u stražnji kraj Guštinovog porschea koji se potom zabio u stup javne rasvjete, kontejner, parkirani automobil te na koncu usmrtio majku i sina.

Strmečki je tijekom suđenja tvrdio da nije kriv i da je Guštin naletio na njega Porscheom.

Sutkinja mu je kao olakotne okolnosti navela dob, činjenicu da je neosuđivan i otac dvoje djece. Kao otegotnu okolnost navela je da je i prije i poslije nesreće bio kažnjavan zbog prometnih prekršaja.

Pročitajte više