Prosvjed srpskih poljoprivrednika: Todorićev "Dijamant" i dalje u blokadi

Foto:scx.hu
 
NEZADOVOLJNI otkupnom cijenom suncokreta, proizvođači u Srednjobanatskom okrugu nastavili su prosvjed traktorskom blokadom Agrokorove tvornice ulja "Dijamant".
 
Osim "Dijamanta", blokirani su i prilazi zrenjaninskom "Žitoproduktu", u čije silose je prethodnih dana suncokret skladišten za potrebe "Viktorija grupe".
 
Poljoprivrednici iz srednjeg Banata sinoć su potvrdili odluku o nastavku traktorske blokade "Dijamanta", u očekivanju rezultata današnjih razgovora u Ministarstvu poljoprivrede s prerađivačima o otkupnoj cijeni suncokreta, izjavio je Tanjugu predsjednik udruženja iz Nove Crnje Petar Matijević.
 
Srednjobanatski poljoprivrednici prosvjeduju jer smatraju da ponuđena cijena od 27,08 srpskih dinara sa PDV-om, za kilogram, ne pokriva ni troškove proizvodnje, pa su najavili radikalizaciju prosvjeda, ukoliko se ne ponudi realna cijena.
 
Matijević je rekao da uljara "Banat" u Novoj Crnji otkupljuje suncokret, a da su traktori ostali parkirani pored te tvornice. On kaže da će ratari novocrnjanske općine pričekati vijesti iz Beograda gdje će se danas sastati proizvođači i prerađivači suncokreta i poslije toga će biti donesena odluka o daljnjim mjerama.

 

Pročitajte više