Prosvjed u Rijeci u povodu najave otpuštanja radnika HT-a

Radnici Hrvatskog telekoma u organizaciji Republičkog sindikata radnika u pošti i telekomunikacijama i potporom drugih sindikata u toj tvrtki danas su prosvjedom u Rijeci izrazili nezadovoljstvo najavljenim otpuštanjem više od 700 radnika HTa.

Predsjednik toga sindikata Jadranko Vehar na prosvjednom skupu pred upravnom zgradom HT-a u Rijeci rekao je da je u trima županijama, Istarskoj, Ličko-senjskoj i Primorsko-goranskoj, za koje je organiziran današnji prosvjed, na popisu za otpuštanje 107 radnika.

Nakon privatizacije radnici HT-a su pretvoreni isključivo u brojke, kazao je Vehar i podsjetio da je Sindikat upozoravao još prije osam godina kakve će biti posljedice privatizacije HT-a, ustvrdivši da su se njihova upozorenja pokazala točnima.

Po Veharovima riječima na prosvjedu se okupilo oko 400 radnika. Prije dolaska pred upravnu zgradu riječkog HT-a prosvjednici su u koloni prošli ulicama središta Rijeke.

To je treći prosvjed, nakon zgrebačkog i osječkog, u organizaciji HT-ovih sindikata zbog najave o otpuštanju radnika u toj tvrtki.

Za sutra je najavljen prosvjed u Splitu.

(Hina) xdsil yjn

Pročitajte više