prosvjed zbog dogradnje područne škole u Držimurec-Strelcu

Pedesetak stanovnika DržimurecStrelca, u Međimurju, koje je vodila predsjednica Vijeća mjesnog odbora Jovanka Šafarić, danas je prosvjedovalo zbog dogradnje područne škole u tom mjestu.

Prosvjednici tvrde kako je gradnja počela bez pravovaljanih dozvola i zahtijevaju da se odmah zaustave radovi, a radi ravnopravnosti svoje djece i rješenja problema romskih učenika, traže da se dogradi matična škola u Maloj Subotici.

Od Vlade traže da preispita, kako su istaknuli, samovoljne odluke općine Male Subotice i Međimurske županije.

"Župan i ravnateljica škole lažu", vikali su prosvjednici, a neki su roditelji rekli kako u ponedjeljak neće dovesti djecu u školu koju pohađa dvadesetak hrvatskih učenika, dok je romskih učenika šest puta više.

Prije godinu i pol, na početku školske godine u Držimurcu-Strelcu dogodio se izgred kad su mještani pravdu uzeli u svoje ruke i zaključali vrata škole.

Međimurski župan Branko Levačić je izjavio kako je izvan svake pameti protiviti se dogradnji škole. Po njegovim riječima, ovlašteni je inspektor u četvrtak, na zahtjev prosvjednika, izašao na teren i utvrdio da gradilište ima sve potrebne dozvole.

"Nitko neće zaustaviti radove, a posebno ne pojedinci koji obmanama manipuliraju narodom. Nelogično je što se dio mještana protivi dogradnji područne škole koju će polaziti i njihova djeca", rekao je Levačić.

Pročitajte više