Prosvjednici protiv Bernardića i Šprema: "Nosite šminkere"

U PAKLU Varšavske ulice danas se nisu dobro proveli niti predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić ni predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem.

Blizu centra sukoba ih je napao Vili Matula koji ih smatra odgovornima za stanje u Varšavskoj. Njemu su se ubrzo pridružili i drugi građani koji nimalo nisu štedjeli gradske SDP-ovce.

> Video - Okupacija Varšavske: Policija uhitila preko sto građana, među njima i Josipa Kregara

"Nosite šminkere", vikali su prosvjednici policajcima. Šprem i Bernardić su, vjerojatno, jedini građani koji su se danas pojavili blizu Varšavske a da je narod tražio njihovo privođenje.

Ovaj incident se dogodio na raskršću 300 metara udaljenom od gradilišta, a dva zagrebačka SDP-ovca mogla su na licu mjesta vidjeti što narod misli o njima. Nije čudna reakcija naroda na Bernardićev dolazak, jer je on "misteriozno" nestao iz Gradske skupštine kada se glasalo o projektu Cvjetni prolaz. Bernardić je u javnosti tvrdio kako su gluposti da je pobjegao s glasanja koje se održavalo kasno navečer. Po njegovim riječima, nije pobjegao, nego je vozio majku u bolnicu.

Tada se gradski SDP podijelio na dva dijela; desetoro vijećnika podržalo je projekt, a sedmero ih je ostalo suzdržano. Za Bernardića se pričalo da je pobjegao u toalet Gradske skupštine.

Pročitajte više