Rat u SDP-u: Bernardić u sukobu sa "starim snagama"

Tekst: J.C.
Foto: Bruno Konjević / Cropix

SJEDNICA Glavnog odbora SDP-a ovog vikenda poslužila je kao "bojno polje" za nastavak obračuna dvaju struja u zagrebačkom SDP-u. S jedne su strane Davor Bernardić i njegovi pristaše, a s druge strane je skupina "iskusnijih" zagrebačkih SDP-ovaca koji se pribojavaju da bi Bernardić mogao postati "novi Milan Bandić".

Na sjednici Glavnog odbora tek su tri starija kadra ušla u sastav stranačkih tijela u Zagrebu. Mirando Mrsić izabran je za jednog od dva potpredsjednika, a u sastav Predsjedništva ušli su još samo Nenad Stazić i Boris Šprem. Bez funkcije su ostali Marija Lugarić, Danijel Mondekar, Ivan Račan, Melita Mulić, Marin Knezović i Igor Rađenović.

Sukob među SDP-ovcima je, kako piše Novi list, počeo još u subotu kada je šef Milanovićevog ureda Tomislav Saucha javno optužio Bernardića za izborni inženjering, a nastavio se jučer na sjednici Glavnog odbora.

"Sramota je da stranka nije prepoznala čovjeka koji je zbog stranke skoro izgubio glavu! Kakvu smo poruku poslali javnosti ako ne dajemo prostor čovjeku koji je simbol borbi protiv korupcije", komentirala je Milanka Opačić činjenicu da na izborima nije prošao Igor Rađenović.

Razočaran je i Mirando Mrsić, koji je najavio nove sukobe u SDP-u. "Stranka je podijeljena ali nemojte misliti da će sada nastupiti mir, bit će nemira i sukoba", kaže Mrsić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara