Protiv policajca snimljenog kako prima mito podignuta optužnica

PROTIV 35-godišnjeg policajca kojega se tereti za primanje mita i krivotvorenje isprava, USKOK je podigao optužnicu, kao i protiv  45-godišnjaka kojeg tereti za davanje mita.

Kako stoji u priopćenju USKOK-a, policijskog se službenika tereti da je 24. studenog 2006. u Zagrebu službenom kamerom snimio 45-godišnjaka dok je počinio prometni prekršaj. Nakon toga je službenim motociklom sustigao njegovo vozilo i dao mu znak da ga slijedi te da zaustavi vozilo. Tada je prišao vozilu muškarca koji je počinio prometni prekršaj te mu kroz otvoreni prozor na vozilu pokazao snimku istoga. Potom je od njega primio najmanje 250 kuna kako mu ne bi naplatio kaznu na mjestu događaja, odnosno kako ga ne bi prekršajno prijavio.

No, policijski službenik pri tome nije znao da je i on predmetom snimanja, ovaj put običnog prolaznika, a koji je kamerom zabilježio primanje mita. Nakon što je saznao da policija provjerava njegov slučaj, sljedećeg dana se, stoji nadalje u priopćenju, kako bi prikrio svoje ranije postupke, nekoliko puta telefonski čuo i osobno sastao s muškarecm od kojega je primio mito.

Zatim je sastavio i potpisao izvješće o postupanju za prethodni dan kojem je priložio i naknadno sastavljenu potvrdu s neistinitim podacima o danu i vremenu popunjavanja i o naplaćenoj kazni od 500 kuna na ime 45-godišnjaka. U navedenom izvješću je neistinito naveo da je prethodnog dana naplatio dvije kazne, a video zapis o počinjenom prekršaju policajac je obrisao sa službene kamere.

Pročitajte više