Prva prozna knjiga Krešimira Pintarića

NOSITELJ internet projekta "Besplatne elektroničke knjige" Krešimir Pintarić objavio je svoju prvu proznu knjigu u tiskanom izdanju knjigu priča "Rebeka mrzi kada kokoši trče bez glave".

Knjiga "Rebeka mrzi kada kokoši trče bez glave" sadrži 14 priča koje je Pintarić od 1996. do 2003. objavljivao u različitim hrvatskim medijima ("Nacional", "Quorum", "Slobodna Dalmacija", Treći program Hrvatskog radija, "Vijenac").

Priče iz ležerne perspektive govore o suvremenom urbanom svijetu i njegovim junacima. Pintarić u nekim pričama izražava prijezir prema visokoj politici i njezinim akterima, a u drugima se bavi za njega najvažnijom temom ljubavi.

Po riječima književnika Romana Simića, tom se knjigom autor dokazuje kao vješt, izgrađen pisac i tvorac nekih od najubojitijih replika iz bračnog života u suvremenoj hrvatskoj književnosti.

Knjigu su izdali Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) i Očna optika Lens iz Osijeka.

Krešimir Pintarić (Osijek, 1971.) autor je triju knjiga poezije - "Tour de force" (1997.), "Divovski koraci" (2001.) i "Commedia" (2002.). Za prvu zbirku pjesama i proznih tekstova 1997. je dobio nagradu "Josip Ivan Kozarac" koja se dodjeljuje mladom slavonskom autoru. Pintarić je diplomirao komparativnu književnost, bibliotekarstvo i opću informatologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Surađivao je s mnogim novinama i časopisima.

U sklopu projekta "Besplatne elektroničke knjige", na web adresi www.elektronickeknjige.com, redovito se objavljuju novi naslovi suvremene hrvatske književnosti.

Najnovija besplatna elektronička knjiga na toj web adresi je "Ispod ovih vjetrenjača", pjesnički prvijenac Dubravka Zebića (Zagreb, 1975.). Zebić je apsolvent komparativne književnosti i engleskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Pročitajte više