Prvi hrvatski redarstvenik: Kazniti one koji su objavili Registar branitelja

IZ UDRUGE Prvi hrvatski redarstvenik smatraju kako posebnu odgovornost za objavu dijela Registra branitelja nose političari, predstavnici udruga i svi oni koji nekoga predstavljaju u javnom životu i imaju prava istupanja.

"Svojim komentarima, koji odražavaju trenutne interese, šalju se negativne poruke građanstvu kako se ništa ne mora poštovati, ako nam to ne odgovara, a na taj način potičemo nered i kaos koji nikome ne odgovara", stoji u priopćenju Udruge te se dodaje da bi svi morali osuditi "inkriminirajuća ponašanja" i time poslati poruku da se trebaju poštivati propisi.

"Mislimo da je pitanje Registra, pitanje sve i jednog branitelja čiji se osobni podaci nalaze u njemu, a ne šačice moćnika koji imaju mogućnost putem medija manipulirati svima ostalima", piše u priopćenju te se dodaje kako trenutna zakonska rješenja kažu da je objava nezakonita. Na kraju svoja priopćenja iz udruge Prvi hrvatski redarstvenik pišu kako očekuju da će policija odraditi svoj dio posla i na primjeren način sankcionirati počinitelje.

Pročitajte više