Prvi pripremni sastanak za summit u Solunu u petak u MVP u Zagrebu

U CILJU pripreme sastanka na vrhu Europske unije i država obuhvaćenih Procesom stabilizacije i pridruživanja (PSP), koji će se održati 21. lipnja u Solunu, u Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu u petak će se održati prvi pripremni sastanak na razini visokih dužnosnika, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo vanjskih poslova.

Na sastanku će Trojku EU predstavljati predstavnici grčkog i talijanskog ministarstva vanjskih poslova, direktor Opće uprave za vanjske odnose Europske komisije i predstavnik Vijeća ministara, dok će Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Makedoniju te Srbiju i Crnu Goru predstavljati pomoćnici ministara vanjskih poslova, navodi se u priopćenju.

Prema priopćenju, pripremni sastanak bit će prigoda za razmjenu mišljenja i prijedloga o mogućim rezultatima sastanka na vrhu u Solunu, posebice pružanju dodatnih poticaja za brže približavanje država Procesa stabilizacije i pridruživanja Europskoj uniji. Na sastanku će započeti i rad na završnoj deklaraciji sastanka u Solunu.

Pročitajte više