Opari 451 službenik u Banovini premalo, zaposlit će šest novih uhljeba

Foto: Hina, Index

SPLITSKI gradonačelnik Andro Krstulović Opara namjerava pojačati gradsku administraciju sa šest novih službenika. U Službenom glasniku objavljen je kratkoročni plan za prijem u službu kojim je predviđeno da se do konca godine na neodređeno zaposli još pet magistara ili stručnih specijalista te jedan prvostupnik.

U ovom trenutku u Banovini je zaposleno 451 djelatnika, no to novom gradonačelniku očito nije bilo dovoljno.

Najava novih zapošljavanja stiže mjesec dana nakon što je na Gradskom vijeću prošao Oparin prijedlog da se prirez digne s 10 na 15 posto, što će Splićanima na plaću od šest tisuća kuna izbiti 50 kuna mjesečno.

Novi zaposlenici za ITU ured

U Gradu Splitu pojašnjeno nam je da se novi djelatnici neće financirati iz gradskog proračuna, nego EU sredstava. Radit će u ITU uredu za koji je Ministarstvo regionalnog razvoja dodijelilo 16,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava Gradu Splitu kao nositelju Urbane aglomeracije.

Na stranicama Grada Splita navodi se kako će se EU sredstvima sufinancirati svi troškovi djelatnika ITU ureda, materijalni troškovi, edukacija, službena putovanja, oprema, vanjski suradnici...

Novi djelatnici Banovine odabrat će se javnim natječajem. Sistematizacijom je inače predviđeno čak 670 radnih mjesta, no Opara je procijenio kako je to previše pa je najavio kako će novom sistematizacijom značajno reducirati i broj radnih mjesta i broj pročelnika gradske uprave. 

Prije mjesec dana na bolovanju je bilo više od 70 službenika.

Split parkingu Opara dozvolio 11 novih djelatnika i jednog savjetnika direktora

Opara je po ulasku u ured gradonačelnika donio odluku o zabrani novih zapošljavanja bez njegove suglasnosti, kako za Grad, tako i za gradske tvrtke. Suglasnost je u međuvremenu izdana za 11 novih djelatnika Split parkinga te jednog savjetnika direktora Marka Bartulića.

Savjetnik je zaposlen, ali ne i ostali. Direktor Bartulić kaže kako još nisu pokrenuli proceduru i kako Split parking nije obavezan provesti natječaj za ta radna mjesta. On osobno nema ništa protiv natječaja, ali još nisu odlučili kako će se zaposliti nove djelatnike. Petero bi ih bilo zaposleno u nadzornom centru, a šestero bi na ulicu kao kontrolori parkiranja.

Bartulić kaže kako je tvrtka imala prirodni odljev kadrova te da je mjesto savjetnika bilo upražnjeno, a predviđeno sistematizacijom radnih mjesta unutar tvrtke.

 

 

Pročitajte više