Psihički bolesnik zamalo ubio prodavačicu na Rabu

DJELATNICI policije Policijske uprave primorsko-goranske uhitili su jučer psihičkog bolesnika J.B., pacijenta Psihijatrijske bolnice Rab u mjestu Kampor na Rabu, kojeg sumnjiče da je prilikom pljačke trgovine zamalo ubio 46-godišnju prodavačicu M.D.

Kako je Indexu rekla glasnogovornica PU primorsko-goranske Mirjana Kulaš, mladić je uhićen jučer oko 17.30 sati nakon što je u trgovini "Kantina", koja se nalazi u krugu bolnice Rab, napao prodavačicu koju je brojnim udarcima po glavi teško ozlijedio.

J.B. se prilikom napada prodavačici primakao s leđa i pomoću plastične poluge snažno ju udario u zatiljak, a kada se okrenula prema njemu nastavio ju je udarati dok nije izgubila svijest. Nakon toga je ušao u trgovinu iz koje je odnio oko 9.000 kuna.

Kulaš je potvrdila kako će mladić, uz krađu, biti osumnjičen i za pokušaj ubojstva, te je dodala kako je krim obrada slučaja još uvijek u tijeku.

Službenici riječke policije žele utvrditi okolnosti pod kojima je došlo do napada, a zanimljivo je da se J.B. 29. prošlog mjeseca sam prijavio na liječenje u spomenutu bolnicu.

Nakon uhićenja J.B. je do kraja krim obrade zadržan u policijskom pritvoru, nakon čega će istražni sudac odrediti daljnje zakonske mjere prema njemu.

46-godišnjakinja je jučer u kritičnom stanju prebačena u KBC Rijeka na Sušaku gdje se oporavlja od brojnih tjelesnih povreda glave.

Foto: Arhiva

Pročitajte više