18-godišnjak u policijskoj postaji umro od gnojne upale pluća

18-GODIŠNJI Josip Horvat iz Dražica nedaleko Rijeke kojeg je policija uhitila i privela radi kaznenog djela krađe pronađen je jutros u 5,20 sati mrtav u prostorijama za zadržavanje Prve policijske postaje u Rijeci, doznaje se u policiji.

Mladić je preminuo je od prirodne gnojne upale pluća, priopćeno je večeras iz Policijske uprave primorskogoranske.

Uzrok smrti utvrđen je danas popodne obdukcijom koja je obavljena u riječkom Zavodu za sudsku medicinu.

Josip Horvat (1987.) iz Dražica nedaleko Rijeke uhićen je jučer u 13,15 sati radi sumnje da je počinio krađu u središtu Rijeke. Tijekom obrade uvrđeno je da je počinio najmanje dvije krađe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U PU primorsko-goranskoj napominju da je preminuli Horvat već bio prijavljivan zbog više kaznenih djela zloporabe opojnih droga, krađa, teških krađa i razbojničke krađe te da je bio na metadonskoj terapiji odvikavanja od droga.

Uhićeni mladić jučer je smješten u prostorije za zadržavanje u policijskoj postaji jer su danas trebale biti nastavljene kriminalistička obrada i istražne radnje.

Djelatnici policije više su puta obilazili uhićenika, a posljednji put jutros u 5,20 sati, kada je uočeno da je preminuo, što je potvrdio i liječnik.

Tijekom očevida obavljen je pregled tijela na kojem nisu pronađeni tragovi koji bi mogli ukazivati na uzrok smrti, pa je obavljena obdukcija i utvrđen uzrok smrti.

U priopćenju također stoji da je policija danas osnovala poseban tim u kojem su policijski službenici iz sjedišta PU primorsko-goranske i sjedišta Ministarstva unutarnjih poslova.

Oni detaljno istražuju sve okolnosti koje su prethodile smrti uhićenika i provedbu kriminalističke obrade, kako bi utvrdili zakonitosti taktike i metodologije postupanja policijskih službenika u odnosu na uhićenika.

Screenshot: RTL

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara