PU istarska o izgredima u osnovnim školama

Istarska policija izvijestila je danas o izgredima koji su se jučer dogodili u osnovnim školama u Rovinju i Puli.

Kako se doznaje, u jednoj od učionica rovinjske Osnovne škole "Vladimir Nazor" u četvrtak oko 12,50 sati izgred je izazvao petnaestogodišnjak iz Rovinja, inače bivši učenik te škole.

Prema podatcima istarske policije, 15-godišnjak je ušao u učionicu i prišao profesorici, 26-godišnjoj Ž.U. iz Vodnjana, prema njoj je zamahnuo stolicom i pokušao ju udariti, a nakon što se ona obranila, rukama ju je odgurnuo u zid.

Po riječima glasnogovornika PU istarske Roberta Pavlekovića, profesorica nije ozlijeđena, a iz razgovora s njom i ravnateljicom škole nije utvrđen motiv mladićeva agresivnog ispada.

Učenik pulske Osnovne škole "Veruda" mobitelom je dojavio policiji da ga je profesor tijekom nastave pljusnuo. Glasnogovornik Pavleković potvrdio je da je policiji dojavljeno o nasilničkom ponašanju profesora u toj osnovnoj školi.

"Djelatnici policije izišli su na mjesto događaja, no u školi nisu nikoga zatekli. Raspolažemo informacijom da je majka odmah nakon događaja dijete odvela kući. Policija treba stoga utvrditi identitet učenika i profesora i tek tada ćemo moći komentirati tijek događaja", rekao je glasnogovornik Robert Pavleković.

(Hina) xdspo ydd

Pročitajte više