PUCNJAVA U SAD-u Panika zbog incidenta u vojnoj bazi: "Bježite, sakrijte se"

Screenshot: YouTube
 
DOŠLO je do incidenta u kojem je prijavljena pucnjava u američkoj vojnoj bazi Redstone Arsenal u Alabami, javljaju svjetski mediji.
 
Za srijedu je u bazi u Alabami bila planirana vojna vježba, ali Redstone Arsenal je na Twitteru objavio da se radi o stvarnoj situaciji.
 
"Ovo NIJE vježba. Bježite, sakrijte se"
 
"Objekt je zatvoren. Bježite, sakrijte se, borite se", objavljeno je na Twitter profilu baze.
 
AL.com je primio e-mail jednog od zaposlenika u kojem stoji: "Ovo NIJE vježba. Ovo je stvarni događaj, ovo nije dio vježbe. Baza je zatvorena i svi ulazi su zaključani. Slijede nove informacije."
 
Na mjesto incidenta stigli FBI i hitna pomoć
 
Glasnogovornik baze Christopher Colster je izjavio da nema obavijesti o mogućim žrtvama. Američki mediji upozorili su javnost da se ne približavaju području baze zbog opasnosti.
 
Također su objavili da su na mjesto incidenta počela stizati vozila hitne pomoći.
 
 
 
CNN je objavio da je FBI izašao na teren, a vlasti su primile prijave koje s jedne strane navode moguću pucnjavu, a s druge strane stvarnu pucnjavu.
 
Redstone Arsenal je ogromna baza u kojoj su zaposlene tisuće civila koje rade na raketama i svemirskim programima.
 
Istraga u tijeku
 
Lokalni portal WHNT je objavio da baza više nije zatvorena. David Kumbroch je na Twitteru objavio službenu izjavu u kojoj baza navodi da su ulazi u bazu "otvoreni i funkcionalni".
 
"U tijeku je istraga incidenta. Sigurnost naših radnika ostaje naš prioritet", stoji u izjavi baze, a na društvenim medijima već su osvanula nagađanja o vezi s terorizmom.
  

Pročitajte više