Pucnjava u trgovini u američkom Coloradu, ubijeno više ljudi, među njima i policajac

Screenshot: CBS

POLICIJA je u gradu Boulderu u američkoj državi Colorado opkolila supermarket King Soopers nakon dojave o pucnjavi.

Izvor iz policije je za ABC rekao da su u 14:30 po lokalnom vremenu dobili dojavu o ranjenoj osobi na parkiralištu, a kad su stigli, napadač je zapucao i na njih. Izvor je također rekao da je napadač bio naoružan lovačkom puškom.

Policija je potvrdila da ima više žrtava, a među ubijenima je i jedan policajac. Lokalna televizija Denver7 neslužbeno doznaje kako je najmanje šestero mrtvih.

Zapovjednik policije Kerry Yamaguchi rekao je na izvanrednoj konferenciji za medije da je osoba povezana s napadom uhićena. 

"Budući da je ranjen, trenutno se nalazi u bolnici", rekao je Yamaguchi koji nije htio otkrivati moguće motive napada.

Na mjesto napada stigla su dva helikoptera Hitne pomoći i šest vozila Hitne pomoći.

Na Twitteru se pojavila snimka na kojoj se vidi dvoje ljudi kako leže na parkiralištu i jedna osoba na podu supermarketa. U pozadini se čuje glas koji govori: "Trebamo hitnu pomoć!", a nakon toga se čuju hici.

POZOR! SNIMKA JE UZNEMIRUJUĆA

Televizijske kamere su nešto kasnije snimile policiju kako izvodi muškarca koji je bio vezan lisicama i krvario je iz noge. Bio je samo u donjem rublju iako je vani temperatura blizu nule. Stavljen je na nosila i ukrcan u vozilo Hitne pomoći. Nije potvrđeno radi li se o napadaču.

Policija je građanima poručila da izbjegavaju područje oko dućana i da ne snimaju te ne objavljuju live videa na društvenim mrežama. Pozvali su sve svjedoke koji imaju neke informacije da se jave. Nije posve jasno što se dogodilo, a policiji je trebalo više od pet sati da službeno objavi bilo kakve informacije o ovom slučaju.

Više informacija objavit ćemo rano ujutro 

Pročitajte više