Puhovski: Ministar Ćorić je tračibaba. To je degutantno

Screenshot: N1

POLITIČKI analitičar Žarko Puhovski prokomentirao je izjavu premijera Plenkovića da je ova vlada pobijedila covid-19, rekavši kako su sve bivše socijalističke države dobro prošle zahvaljujući tradiciji javnog zdravstva.

Dodaje da kad su u pitanju predstojeći parlamentarni izbori, ta izjava ne može pomoći premijeru. "Ne može više pomoći Plenkoviću, to je prošlost. Vjerojatno bi pomoglo da su izbori bili prije mjesec dana", kazao je Puhovski za N1.

Prokomentirao je i izjave ministra Ćorića upućene reporteru Hrvoju Krešiću da je rubno u naftnom biznisu i da zna iz novinarskih grupa da se nije slagao s Ćorićevim odabirom članova Uprave INA-e, za što je premijer ustvrdio kako nije riječ o prisluškivanju ili uhođenju novinara.

"Degutantno i apsolutno nezamislivo"

"Ustanovili smo da gospodin Ćorić nije kao Dodik, netko tko prisluškuje i priznaje to, nego je više tračibaba, tračidijete, da budemo politički korektni - bavi se tračevima. Ideja da se netko tko je javni dužnosnik bavi osobnim stavovima novinara je po mom sudu degutantna i apsolutno nezamisliva", rekao je Puhovski, dodavši da je takav tip polemike, koji polazi od tračeva, izgubio smisao temeljne distinkcije dvije važne javne funkcije - novinarske i političke.

"Kad se postavlja pitanje 'znam ja s kim ste vi razgovarali', to nije policijsko, nego tračersko, a to je još i gore za javnu atmosferu", kazao je.

Pročitajte više