Puhovski: Nakon izbora moglo bi doći i do raskola u HNS-u

Screenshot: N1

ZAKLJUČNE izlazne ankete pokazuju kako se stanje nije drastično promijenilo, u odnosu na ranije ankete. Prema posljednjim podacima, u Zagrebu Milan Bandić ima malu prednost nad Ankom Mrak Taritaš. Bandiću ankete daju 51,1 posto glasova, a Taritaš 48,9 posto.

U Studiju N1 televizije, Žarko Puhovski rekao je da je u četiri velika grada raspoloženje da ne treba promjena.

Rezultat Anke Mrak Taritaš smatra velikim uspjehom, s obzirom na to da je od "svojih dobila udarac". Ako pobijedi, bit će veliko iznenađenje. Njena pobjeda, smatra Puhovski, za HDZ i premijera Plenkovića bi značila da dobivaju šest, a gubi tri mjesta u Saboru, da sramote HNS i ukida ga.

"Plenković ili ne procjenjuje dobro ili zna nešto što mi ne znamo", kaže Puhovski.

Situaciju u HNS-u nakon izbora Puhovski smatra nimalo bajnom. Pusić, Beus Richtemberg, Mrak Taritaš i još nekoliko HNS-ovih zastupnika neće ući u koaliciju s HDZ-om. Ova situacija mogla bi dovesti i do raskola u stranci.

Kerumovo čudo u Splitu

U Splitu je Kerum je po dolasku u svoj stožer optužio HDZ za sabotažu na izborima.

Puhovski kaže kako je Kerum, zbog svega što se događalo u kampanji morao "preliminarno napasti HDZ". Smatra njegov rezultat velikim uspjehom jer nema niti približno veliku organizaciju kao HDZ u Splitu. U tom ga uspoređuje s Mrak Taritaš u Zagrebu.

"Da budemo sasvim otvoreni, postigao je sve bez ikakvog programa", kaže Puhovski.

Kerumov povratak i Jadranka Kosor smatra nevjerojatnim, "pravim malim  čudom".

Iako se u međuvremenu stanje promijenilo pa je u vodstvo, malom prednošću, prešao HDZ-ov Andro Krstulović Opara, Kerumov povratak i Kosor i Puhovski smatraju velikim uspjehom.

Katolička Crkva i izbori u Sisku

"Katolička Crkva preko biskupa Košića u Sisku se upliće u izbore na jedan iznimno ružan način, to nitko ne spominje", spomenuo je Puhovski.

Rezultati izlaznih anketa za Sisak još uvijek nisu objavljeni.

Pročitajte više