Puhovski: Pljačka MUP-a manje je apsurdna od naše Vlade

Foto: RTL

POLITIČKI analitičar Žarko Puhovski u razgovoru za Index osvrnuo se na pljačku u MUP-u, navodeći kako se trenutno u Hrvatskoj odvijaju daleko apsurdnije stvari, misleći pritom na postupke članova Vlade.

Puhovski smatra kako je s druge strane, situacija s uhićenjem bivšeg šefa Odjela organiziranog kriminaliteta Željka Dolačkog, čak i razlog da građani vrate povjerenje u sustav.

"Ovo je jedan incident koji je riješen ako je sve točno kako nam se predstavlja. Uostalom to je čak i razlog za povjerenje u sustav jer je policija pokazala da je u stanju raščistiti svoje svinjarije. Dakle ovo je puno manji incident zbog kojeg bi građani izgubili povjerenje u sustav za razliku od čitavog niza drugih stvari koje smo vidjeli.

"Ovo nije slučaj bez presedana"


Naime, svugdje u svijetu se događa da policija krade iz svojih skladišta zaplijenjenu drogu i novac, tako da ovaj slučaj nije bez presedana", rekao je Puhovski.

Također je naglasio kako postoje druge stvari u Hrvatskoj zbog kojih su građani izgubili i mogu izgubiti svaku vjeru u sustav.

"Imamo Vladu koja ne može ispuniti niti jedan broj Narodnih novina, imamo stranku kao MOST koja na brutalan način izigrava obećanje biračima, a imamo i situaciju u kojoj premijer podržava kandidaturu Pusić za tajnicu UN-a, dok s druge strane imamo Vladu koja podržava tog premijera, ali ne podržava Pusić kao kandidata, e to je mimo logike parlamentarne demokracije zbog koje građani mogu izgubiti svaku vjeru u sustav", kazao je Puhovski.

Pročitajte više