Pukla ljubav između Thompsona i Đapića

MARKO PERKOVIĆ THOMPSON, nekada zaštitni znak HSP-a i autor himne te stranke "Lijepo li je Hrvat biti", već dulje od godinu dana nije član stranke. Thompson i Đapić su se navodno razišli jer je pjevač odbio pjevati na predizbornim skupovima HSP-a.

U emisiji Kontraplan Đapić je poručio da je Thompson bio jako popularan među članstvom, ali da ga to ne bi spasilo od isključenja iz stranke da je potvrdio da je pjevao ustaški napjev "Jasenovac i Gradiška Stara".

Đapić je povjerovao Thompsonovim riječima da nije pjevao, a da je, tvrdi da ne bi više bio član HSP-a. Za Đapića je to "odurna pjesma koju nitko normalan ne bi pjevao".

Đapić nije htio potvrditi da kontroverzni pjevač više nije član stranke, ali je Thompson potvrdio.

"Istina je, već neko vrijeme nisam u HSP-u, štoviše, nisam član nijedne političke stranke. Nekada sam bio član HSP-a, ali godinama nisam obnovio članstvo iako sam u duši pravaš" - izjavio je Thompson za Jutarnji list.

Nije želio potvrditi da je njegov izlazak iz stranke uvjetovan reformama koje provodi Đapić, ali se da zaključiti da je razočaran nekim postupcima šefa pravaša.

"Pa ne mogu se oni sa mnom tako nabacivati, malo me uključivati, pa malo izbacivati iz stranke" - kratko je komentirao.

Thompson je još jednom demantirao da je on izvođač pjesme "Jasenovac i Gradiška Stara" koja je objavljena na Indexu. Demantirao je i navode Slavka Goldsteina, također iznesene u emisiji Kontraplan, da spomenute pjesme izvodi samo na privatnim proslavama.

Ljubav između Thompsona i HSP-a pukla je, kao tvrde izvori u HSP-u, uoči predizborne kampanje za prošle parlamentarne izbore kada je Thompson odbio pjevati za pravaše.

Pročitajte više