Pula: Dodijeljeno 37 novih stanova

HRVATSKIM ratnim vojnim invalidima i članovima obitelji poginulih branitelja danas je u Puli u Valturskoj ulici dodijeljeno 37 novih stanova, a još 24 stana u toj zgradi bit će dodijeljena do Božića do kada bi trebali biti uklonjeni tehnički nedostatci.

U odsutnosti potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor, koja zbog bolesti nije nazočila svečanoj dodjeli, ključeve stanova uručio je državni tajnik u resornom Ministarstvu Tomislav Ivić.

U toj je prigodi kazao kako su tom dodjelom riješena stambena pitanja 37 obitelji hrvatskih branitelja što je, kako je rekao, "najljepši primjer kako se hrvatska država s poštovanjem i zahvalnosti odnosi prema onima koji su najzaslužniji za njezino stvaranje".

"Da nije bilo hrvatskih branitelja, danas ne bi bilo ni slobodne i neovisne a sutra europske Hrvatske", istaknuo je Ivić, zahvalivši gradu Puli koji je ustupio zemljište i komunalnu infrastrukturu te Ministarstvu graditeljstva koje je vodilo gradnju zgrade.

Po njegovim riječima Ministarstvo branitelja ove je godine ukupno riješilo 1300 stambenih zahtjeva hrvatskih branitelja, od toga oko 500 stanova, a ostatak su uglavnom zahtjevi za poboljšanje uvjeta stanovanja.

Izrazio je nadu kako će se na temelju jučer prihvaćena Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji dugoročno i bolje uklanjati braniteljske teškoće.

Inače u zgradu koja se počela graditi još 1997. i koja je dovršena ove godine uloženo je 26,1 milijun kuna.

Pročitajte više