Vlada odobrila kupnju 138 stanova iz programa POS-a

VLADA je danas resornom Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva odobrila kupnju 138 stanova iz programa POS-a kako bi se stambeno zbrinuli stradalnici Domovinskog rata.

Radi se o stanovima u dvadesetak mjesta, koji se nisu uspjeli prodati, a za čiju je kupnju država u proračunu osigurala oko 53 milijuna kuna.

Saboru je Vlada predložila da potvrdi Memorandum o suglasnosti s Europskim zapovjedništvom SAD-a vezano za korištenje zračnog prostora, poligona, zračnih i pomorskih luka za obuku američkih snaga u Europi, potpisan u srpnju ove godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilateralnim obrambenim konzultacijama održanim u srpnju u Washingtonu američka je strana iskazala namjeru da uloži određena sredstva u uređenje poligona Slunj, s tim da bi se ona mogla koristiti tek kad Memorandum stupi na snagu.

Vlada je donijela odluku o prestanku sanacije zagrebačkog Studentskog centra pozivajući se pri tom na podatke da su u sanaciji utvrđeni svi vjerovnici i njihova potraživanja, da je s velikim brojem vjerovnika postignuta nagodba i izmirene sve financijske obveze, te da su izmireni ukupno zatečeni dugovi.

Slijedom toga Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice razriješila sanacijskog upravitelja Niku Vidovića i tročlano Sanacijsko vijeće SC-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara