Pula: IDF prikuplja 5000 potpisa za referendum o privatizaciji

ČLAN predsjedništva Istarskog demokratskog foruma (IDF) Damir Radnić najavio je danas kako će ta stranka ovih dana početi s prikupljanjem pet tisuća potpisa kako bi se na županijskom referendumu pokrenula revizija privatizacije zemljišta u Istri.

"Time će IDF pomoći Vladi da utvrdi stajalište građana Istre o tom pitanju", rekao je Radnić na konferenciji za novinare.

"Revizija pretvorbe i privatizacije bila je jasno predizborno obećanje sadašnjih vladajućih stranaka pa vjerujemo da Vlada želi imati čiste ruke i omogućiti građanima Istre da budu upoznati s provođenjem pretvorbe i privatizacije zemljišta u Istarskoj županiji", kazao je Radnić.

Ustvrdio je kako u Vladi "očito znaju da su se baš u Istri kupovala sela bez javnog natječaja te da su sklopljene tajne nagodbe između lokalnih vlasti i turističkih poduzeća".

Predsjednica fažanskog IDF-a Tamara Puja ustvrdila je kako su sve odluke i drugi dokumenti o osnivanju tvrtke "Brijuni-Rivijera", koja je u vlasništvu države i županije, potajno pripremljeni bez mogućnosti da se utječe na njihov sadržaj.

"Zato je najbolje da na referendumu građani odluče podupiru li ili ne takav projekt. U suprotnom može se dogoditi da županija i Vlada rade na tome da se privatno i drugo zemljište prodaje po sve manjim cijenama što će istarske gradove, općine, županiju, ali i državu, oštetiti za nove stotine milijuna eura jer će se profiti slijevati u privatne džepove", rekla je Tamara Puja.

(Hina) dspo

Pročitajte više