PULA: ISTARSKI SDP protiv referenduma o prodaji zemljišta u istri

Predsjednik SDPa Istarske županije Anton Peruško na današnjoj je konferenciji za novinare pozvao građane Istre da se ne odazovu potpisivanju peticije za raspisivanje referenduma kojim se traži revizija prodaje zemljišta u Istri, jer referendum smatra obmanom.

Peruško je izjavio da inicijatori referenduma, među kojima je i pulski SDP, u istu ravan svrstavaju prodaju zemljišta brijunskog priobalja na području Dragonere i projekt Brijuni-Rivijera.

SDP se slaže da je prodaja zemljišta u Dragoneri moralno vrlo dvojbena, jer je Županijska skupština nakon prodaje te zemlje donijela promjene prostornog plana i urbanizirala zemljište.

Međutim, za razliku od toga projekt Brijuni-Rivijera nudi gospodarski razvoj, korisno gospodarenje prostorom i nova radna mjesta, ustvrdio je Peruško.

"Referendumsko pitanje može biti samo jedno, no građanima se sada nude dva pitanja koja jedno s drugim nemaju nikakve veze, a sve s ciljem da se zavede javnost", ustvrdio je Peruško.

Pritom je u ime SDP-a Istre podržao projekt Brijuni-Rivijera kojim se, po njegovoj ocjeni, sprečava rasprodaja zemljišta, a Istri se "vraća povijesni dug uz suglasnost države".

Saborska zastupnica i potpredsjednica istarskog SDP-a Lucija Debeljuh izrazila je zabrinutost što je "IDF u taj slučaj uvukao i pulski SDP".

"Bojim se da je pulski SDP počeo koketirati s desnicom, u što ga je uvukao IDF", ustvrdila je Debeljuh dodavši da "IDF očito ima potporu desne opcije koja se na zaobilazan način pokušava uvući u Istru".

Pročitajte više