Pula: Nezavisna lista Loredane Štok za čista posla

"Nezavisna lista za posla čista" slogan je pod kojim će nezavisna gradska lista Loredane Štok izići na predstojeće lokalne izbore u Puli, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Nositeljica liste Loredana Štok izjavila je kako iza njezine liste "nema nikakvih lobija, kapitala, interesnih skupina ni vjerovnika" te kako u kampanju planira uložiti sto tisuća kuna koje je ta nezavisna lista dobila tijekom četverogodišnjeg rada u Gradskome vijeću.

"Inzistiramo na čistim poslovima pa je upravo iz tog razloga to i moto naše kampanje", rekla je Loredana Štok.

S tim u vezi smatra neprihvatljivim što pulsko Poglavarstvo nakon raspuštanja Gradskog vijeća, a pri samome kraju svoga mandata, kako je rekla, "besramno raspisuje natječaje za velike projekte, poput izgradnje zapadne tribine gradskog stadiona i to po načelu prava građenja".

Po njezinim riječima, za svaku je osudu i sadašnje zapošljavanje novih ljudi u gradskoj upravi koja je od 2002. godine za 25 posto povećala broj zaposlenika.

Loredana Štok osvrnula se i na posljednje potpisivanje sporazuma između koalicije IDS-SDP sa Zajednicom Talijana u Puli.

"To je besramni primjer uvlačenja nestranačke organizacije u politiku što je, po mojoj ocijeni, u suprotnosti i sa statutom Zajednice Talijana", rekla je Loredana Štok.

Izrazila je i očekivanja da će pripadnici talijanske nacionalne zajednice ipak "prepoznati njezinu listu".

(Hina) xdspo ysp

Pročitajte više