Pula: Odbor za referendum očekuje susret s Mesićem

ČLANOVI Odbora za referendum, kojim se traži reviziju prodaje zemljišta u Istri, na današnjoj su sjednici u Puli istaknuli kako u rujnu očekuju susret s predsjednikom Stjepanom Mesićem kojega će upoznati s aktivnostima Odbora.

Po riječima Nenada Klapčića, Odbor za referendum želi upoznati državnu vlast s provedenim aktivnostima, a zatržit će i da državna tijela u okviru svojih ovlasti poduzmu radnje kojima će se temeljito preispitati prodaja zemljišta Barbarige i Dragonere, kao i projekt "Brijuni-Rivijera".

Tom referendumskom inicijativom, rečeno je na sjednici, nastoji se ojačati lokalna demokracija te iskoristiti zakonske mogućnosti kako bi se građani na najdemokratskiji način izjasnili o odlukama koje su od dugoročnog značenja za razvoj Istarske županije.

"Nadamo se da Vlada i predsjednik države neće pristati da budu uvučeni i zlorabljeni u najvećem istarskom, ali vjerojatno i hrvatskom privatizacijskom skandalu", poručili su članovi Odbora za referendum.

Prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma, kojim se traži revizija prodaje zemljišta u Istri, trajalo je od 5. srpnja do 5. kolovoza. U sklopu te akcije, kako se danas čulo, prikupljeno je više od 12 tisuća potpisa građana koji su poduprli aktivnosti Odbora za referendum.

Pročitajte više