Pula: Uspješna industrijska akcija Carinskog sindikata

Predsjednik Carinskog sindikata Hrvatske Željko Popović na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli pozvao sve članove da putem sindikata podnesu tužbu za naknadu zaostalih tražbina, uglavnom neisplaćenih božićnica za 2000. i naknada za prekovremeni rad i odvojen život, u isplati kojih će, kako je rekao, sindikat ustrajati.

Naime, po njegovim riječima članovi Carinskog sindikata do sada su podnijeli 1500 tužba protiv poslodavca odnosno države, a riječ je o tzv. industrijskoj akciji kojom se za svaki pojedinačan slučaj podnosi zasebna sudska tužba. Kako su novinari danas izviješćeni, sveukupno se potražuje 140 milijuna kuna koji će, uvjeren je Popović, biti naplaćeni, a nagodba je jedino moguća o načinu isplate.

"Od nove vlasti tražit ćemo i usklađivanje carinskih koeficijenata s onima u javnim službama tako da se povise plaće carinicima 10 do 15 posto", istaknuo je Popović.

Županijski povjerenik Carinskog sindikata Hrvatske Benjamin Polak upozorio je na vrlo teške uvjete rada u pulskoj carinskoj ispostavi gdje zaposlenici rade u zapuštenu i vlažnu prostoru koji je, kako je rekao, "najlošije uređena i održavana carinska ispostava u Hrvatskoj".

Najavio je i drugu izbornu skupštinu Carinskog sindikata koja će se 3. travnja održati u Puli.

(Hina) xdspo ydd

Pročitajte više