Puljak o problemu s najvišim tornjem u državi: Dobit će dozvolu ako poštuju pravila

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

NAJVIŠI poslovni toranj u Hrvatskoj, "Dalmatia Tower", u završnoj je fazi radova koji se odvijaju u unutrašnjosti, no radovi se već neko vrijeme izvode bez uredne dokumentacije, objavila je danas Slobodna Dalmacija.

Naime, investitor je izvodio građevinske radove na krovu i postavljao infrastrukturu na vrhu zgrade u očekivanju da će mu proći zahtjev za izmjenama i dopunama građevinske dozvole. No iz Grada je došlo rješenje kojim se odbija njegov zahtjev za izmjenu i dopunu građevinske dozvole za rekonstrukciju građevine.

Zahtjev su investitori podnijeli 29. listopada 2021. i očito su cijelo vrijeme bili uvjereni kako će im izmjena projekta proći te su izvodili radove za koje nisu imali dozvolu. No prije dva tjedna Upravni odjel za prostorno uređenje izdao je rješenje o odbijanju zahtjeva.

 

Puljak: Pravila za sve vrijede jednako

O ovom slučaju se danas na svom Facebook profilu oglasio gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

"Pravila za sve vrijede jednako. I za prodavače na pazaru i za najveće investitore. I za trafiku i za najviši neboder u Hrvatskoj. Zbog takvog modela upravljanja dobili smo povjerenje građana i naša je namjera da se tih vrijednosti držimo do kraja, bez obzira o kojem je slučaju konkretno riječ", napisao je Puljak.

"Svi koji poštuju propise, dobit će dozvolu. Stvar je zapravo vrlo jednostavna!" poručio je na kraju objave.

 

Pročitajte više