Puljak odgovorio Božinoviću: "Trebao bih od njega tražiti duboku ispriku Ivoševiću"

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak na Facebooku se osvrnuo na jučerašnje izjave tehničkog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića koji je pozvao dogradonačelnika Bojana Ivoševića da podnese ostavku. Božinović je tako komentirao Puljkove tvrdnje da su splitski policajci u dosluhu s kriminalcima priredili sačekušu Ivoševiću.

"Trebao bih sad od ministra Davora Božinovića tražiti duboku ispriku mojem zamjeniku Bojanu Ivoševiću koji izlaže život za uvođenje reda u Splitu dok neki njegovi policajci u Splitu počiniteljima sačekuše prijateljski javljaju da pobjegnu s lica mjesta prije negoli dođe službena policijska patrola. Ali ima li smisla od Davora Božinovića tražiti ispriku? A nema ni ostavku, jer je u tehničkom mandatu.

Što u ovoj državi treba tražiti da svi do jednog u policiji budu u zaštiti službene osobe i običnog građanina, a ne kriminalnog miljea? Postavili smo danas tek dio pitanja, a dobili uvredu ministra i izrugujuću objavu policije.

Idemo ispočetka: Od policije očekujemo internu istragu tko štiti kriminalce u Splitu, a ne službenu osobu? Molimo njihov novi odgovor. Bilo bi dobro da dođe od samog ravnatelja policije. Od tehničkog ministra ne očekujemo ništa. On je svoj odgovor dužan dati hrvatskoj javnosti, a ne više nama", napisao je Puljak.

Puljak: Policija je sudjelovala u sačekuši

Splitski je gradonačelnik jučer na presici kazao da su došli do informacija da su u sačekuši ispred kuće zamjenika Bojana Ivoševića prije nekoliko mjeseci sudjelovali i policajci koji su bili u dosluhu s kriminalcima.

"Određeni ljudi su prije nekoliko mjeseci ispred doma zamjenika Bojana Ivoševića napravili svojevrsnu sačekušu. Ishod je da je predmet završio na DORH-u i da je odbačen, o svemu će vam više reći Ivošević. Došli smo do saznanja da postoje ozbiljne indicije da su pojedini policijski službenici u dosluhu s kriminalnim miljeom i mislimo da je to ozbiljna situacija", rekao je.

Ivošević: Prijavit ću policajca

Ivošević je jučer najavio da će prijaviti policajca Stipu Bilobrka za sudjelovanje u sačekuši početkom veljače ove godine, dodajući kako je moguće da je u njoj sudjelovalo više policajaca.

Zamjenik splitskog gradonačelnika je ranije policiji prijavio da su ga pred njegovom zgradom napala dvojica muškaraca, nakon što je u Glagoljaškoj ulici svojim tijelom spriječio radnike da ispile stablo. Prema pisanju medija, ta je prijava odbačena, kao i prijava protiv investitora Ante Bešlića, za kojeg Ivošević tvrdi da je izvođač ilegalnih radova u Glagoljaškoj ulici, a sumnjiči ga i za organizaciju sačekuše.

Božinović: Ivošević je i ranije imao problema s javnim redom

Božinović je ove tvrdnje komentirao jučer na svojoj presici gdje je rekao da Ivošević koji je "i prije imao problema s javnim redom i mirom i koji ima optužnicu zbog nasilja prema novinarki", nema pravo prozivati policiju i postavljati standarde u javnom prostoru. 

''O konkretnim stvarima očitovat će se splitska policija. Međutim, uvijek kada gospodi koja vodi Grad Split nešto propadne, a propao im je jučerašnji obilazak Žnjana i Dračevca, projekata koje je pripremio bivši gradonačelnik Andro Krstulović i financirala vlada, a oni su ga predstavili jučer Milanoviću, koji s tim ima veze kao ja sa sibirskim tigrovima, onda ne po prvi put prozivaju hrvatsku policiju'', rekao je Božinović.

''Ja ga upućujem da iz primjera načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića kako postupaju osobe koje su na javnim dužnostima kad osjete da imaju moralnu odgovornost i podnesu ostavku, što je učinio Marendić, iako pravno nije ni za što odgovoran u tom slučaju'', kazao je referirajući se na načelnikovu ostavku nakon što se otkrilo da je njegov sin sudjelovao u tučnjavi.

Pročitajte više