Puljak: Vratili smo sve dugove koje smo zatekli. Račune plaćamo na vrijeme

Foto: FaH

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak predstavio je danas članovima Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) gradske projekte istaknuvši da je njegova gradska uprava potaknula najveći investicijski ciklus u povijesti grada, koji realiziraju zajedno s poduzetnicima.

Radni ručak održan je u organizaciji HUP- a, a na njemu se govorilo o efikasnijoj i kvalitetnijoj gradskoj upravi, stabilnom poslovnom okruženju, povećanju kvalitete života u gradu i pravednijem društvu. 

"Vratili smo sve dugove koje smo zatekli. Račune plaćamo na vrijeme"

Puljak je predstavio gradske projekte rekavši su vratili sve dugove koje su zatekli, račune plaćaju na vrijeme, a poduzetnici su im partneri s kojima žele zajedno razvijati Split. 

Glavna direktorica HUP-a Irena Weber naglasila je da stvaranje pozitivnog gospodarskog okruženja, osim o Vladi, ovisi i o jedinicama lokalne samouprave jer upravo one stvaraju okolnosti koje poduzetnicima omogućavaju nove poslove i radna mjesta, kao i povećanje plaća. 

"Poduzetniku koji kreira poslovni model ili razmišlja o ulaganju u određenu sredinu za donošenje odluke o investiciji najvažnija je lokalna scena. Jedinice lokalne samouprave zato su među najvažnijim faktorima za stvaranje bolje poduzetničke klime i poticanje razvoja", kaže Weber.

"Treba vidjeti kako gradovi mogu postati konkurentnija okruženja za poduzetnike"

Predsjednik Udruge malih i srednjih poduzetnika Petar Šimić podsjetio je kako je splitski radni ručak 66. po redu koji organizira HUP i prvi izvan Zagreba, a drugi u seriji ručkova koje organiziraju s gradonačelnicima velikih gradova. Uskoro će ih organizirati u Osijeku i Rijeci, zato što ima sve više tema za poduzetnike koji se moraju rješavati na lokalnoj razini.

"O tome treba razgovarati. Treba vidjeti kako gradovi mogu postati konkurentnija okruženja za poduzetnike", poručio je Šimić.

Pročitajte više