Puljak pozvao građane da 4. rujna izađu na kotarske izbore u Splitu

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

PREDSJEDNIK Centra i splitski gradonačelnik Ivica Puljak pozvao je građane da u što većem broju izađu na kotarske izbore u Splitu 4. rujna, najavivši da će njegov stranka izaći na izbore s kandidatima u 17 od ukupno 27 kotareva.

"Stranka Centar izlazi na izbore u 17 kotareva, a u još nekim kotarevima podržat ćemo neovisne liste", rekao je Puljak na konferenciji za novinare. Kaže kako kotarski izbori motiviraju građane da sudjeluju  u životu grada.

 

Preustroj Gradske uprave

Podsjetivši da je 11. kolovoza ove godine splitsko Gradsko vijeće donijelo odluku o preustroju Gradske uprave tako što se 12 upravnih odjela smanjuje na osam, Puljak je kazao kako ta odluka od danas postaje pravomoćna.

"To znači kako je od sutra na snazi novi ustroj splitske Gradske uprave,  a od ponedjeljka ćemo imenovati v.d. (vršitelje dužnosti) pročelnika koji će u vrlo kratkom roku izraditi prijedlog nove sistematizacije, a nakon toga će se moći raspisati natječaji za pročelnike", objasnio je  gradonačelnik Puljak.

Kampanja održavanja čistoće u Splitu

Također je najavio kako će 1. rujna u Splitu započeti kampanja održavanja čistoće u gradu, a na različitim gradskim lokacijama ugradit će se 85 podzemnih kontejnera.

"Pokušat ćemo motivirati građane da zajedno s nama paze na čistoću u gradu Splitu, a kada se motivacija iscrpi onda ćemo morati naplaćivati kazne", poručio je  Puljak.

Kazao je kako je za sljedeću turističku sezonu planirano povećanje turističke takse tako što će troškove pojačanog čišćenja u Splitu najviše snositi oni koji od turizma najviše zarađuju.

Pročitajte više