Pusić: HNS ostvario najbolji izborni rezultat od osnutka

PREDSJEDNICA HNS-a Vesna Pusić ocijenila je danas na konferenciji za novinare da je HNS na lokalnim izborima ostvario najbolji izborni rezultat od osnutka te da je Predsjedništvo stranke sinoć jednoglasno prihvatilo njezin program rada HNS-a do idućih parlamentarnih izbora.

Na pitanje o najavama njezine ostavke, Pusić je kazala da su to bile pogrešne špekulacije, no da ne može reći odakle potiču, iako može naslutiti.

U vezi rezultata izbora u Zagrebu, Pusić je rekla da je HNS uspio zadržati razinu potpore koju je imao i na prošlim parlamentarnim izborima, što je po njezinu sudu dobra polazna pozicija za jačanje stranake i njezina utjecaja.

Na upit o eventualnim smjenama u zagrebačkom HNS-u, Pusić je, uz ostalo, rekla da će biti napravljene analize i da će nakon toga biti povučeni određeni potezi i konzekvence.

Ocijenivši da je HNS na proteklim lokalnim izborima postigao najbolji rezultat od osnutka, Pusić je rekla da to pokazuje ukupan rast broja vijećnika od 50 posto u odnosu na 2001.

Stranka ima potencijala za rast, što se pokazalo u cijeloj zemlji, a napose su dobri rezultati ostvareni u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji, istaknula je Pusić na konferenciji za novinare, prvoj nakon izbora.

Izvijestila je da je na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva stranke iznijela program strategije rada od idućih parlamentarnih izbora, koja uključuje teritorijalnu strategiju, konsolidiranje građanskog centra, definiranje ciljeva i metoda te nove projekte. Strategija je raspravljena i prihvaćena jednoglasno, istaknula je Pusić.

U vezi s postizbornim koaliranjima, predsjednica HNS-a rekla je da ta stranka treba koalirati sa svojim tradicionalnim partnerima. Dodala je da u Osijeku postoji realna mogućnost da će HNS dobiti HDZ-ovu podršku kako bi se, kako je rekla, "onemogućilo Branimira Glavaša i njegovu nasilničku politiku u preuzimanju Osijeka i Osječko-baranjske županije".

Pročitajte više