Pusić: Kosoričin komentar da je moja izjava glupa govori više o njoj samoj

PREPUCAVANJE dviju dama iz hrvatske politike nastavilo se i danas. Tako je Vesna Pusić Jadranki Kosor koja joj je jučer poručila da joj je izjava glupa poručila da njezin komentar najviše govori o njoj samoj.

U priopćenju HNS stoji iza svojih riječi te još jednom ponavlja kako hrvatska Vlada svojim postupcima otvara prostor toleriranju i poticanju ustaške retorike i nacionalne mržnje. "Najgore je da se to očito radi po nalogu samog premijera jer nitko u Hrvatskoj ni ne pomišlja da su odluku o prekidu postupka kaznene prijave i suspenziji inspektora Gašparca koji ga je pokrenuo, donijeli ravnatelj policije Marijan Benko ili ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević", poručuju iz stranke.

Smatraju kako izjave Jadranke Kosor i Josipa Friščića dodatno potvrđuju opravdanu zabrinutost i zahtjev za sankcioniranjem odgovornih u slučaju Gašparac. Naime, Vesna Pusić je zatražila ostavku ministra Rončevića zbog suspenzije inspektora Josipa Gašparca koji je kazneno prijavio Marka Perkovića Thompsona. Kosor je onda jučer kazala da je Izjava Pusić da Vlada potiče ustaške simbole "gluplja jedino ona da je Hrvatska bila agresor u BiH".

"Ne poričemo kompetentnost gospođe Kosor kada procjenjuje izjave glupima ili ne. Njezina izjava najviše govori o njoj samoj. Što se tiče gospodina Friščića očito je da se politika HSS-a svodi na opstanak u Vladi i susprezanje da se kritizira čak i kršenje elementarnih civilizacijskih standarda", poručili su iz HNS-a.

J.M.
Foto: Index

Pročitajte više