Pusić: Prilagodila sam brzinu i žalit ću se na presudu

PREDSJEDNICA HNS-a Vesna Pusić izjavila je za Index da će se žaliti na presudu Prekršajnog suda u Dugoj Resi, jer tvrdi da nije vozila prebrzo kada je stradala u prometnoj nesreći 2005. godine na autocesti Zagreb-Split.

"Kiša je počela padati deset minuta prije nego sam izgubila kontrolu nad vozilom, i znam da sam zbog toga prilagodila brzinu. Ovaj proces još uvijek traje, i ja ću se žaliti jer nema dokaza da sam prebrzo vozila, nego samo mišljenje policajaca koji su bili na očevidu", rekla je Pusić.

Na 54. kilometru autoceste, nedaleko od Bosiljeva Vesna Pusić je sletila s ceste i prevrnula se u svom Roveru, a u nesreći nije sudjelovao niti jedan drugi automobil. Zadobila je prijelom rebra te lakše ozljede glave, zbog čega je primljena u bolnicu, a njezin pas Punch, pasmine mops koji se vozio s njom u smjeru Splita, nije preživio prevrtanje.

Sudac Zdravko Movre iz Duge Rese odredio je predsjednici HNS-a kaznu od 1500 kuna kazne i 504 kune sudskih troškova zbog izazivanja prometne nesreće. Presudu je objasnio time što da je Pusić zbog neprilagođene brzine u lijevom zavoju i uvjeta na cesti, mokrog kolnika i kiše, skrivila nesreću.

"Primila sam presudu prije pet minuta, i samo ne znam kako su ju novinari dobili ranije", rekla je Pusić.

A.B.
Foto Globus

Pročitajte više