Putin izdao novu naredbu

Foto: EPA

RUSKI predsjednik Vladimir Putin reagirao je na udare unutar ruskog teritorija za koje se čini da su došli iz Ukrajine. Naredio je svojoj vojsci da te napade učini prioritetom tijekom sastanka vlade o obnovi uništenih stambenih objekata i infrastrukture u regijama jugozapadne Rusije.

"Naravno, prioritetni zadatak je eliminirati samu mogućnost granatiranja. Ali to je posao vojnog odjela", rekao je Putin. Rekao je da su ruske regije Belgorod, Brjansk i Kursk, kao i Krim, koji je Rusija otela od Ukrajine i anektirala 2014., područja u kojima su stambeni objekti oštećeni ili uništeni.

"Mnogi su se ljudi našli u teškoj situaciji, izgubili su domove, bili su prisiljeni preseliti se kod rodbine ili u privremena mjesta stanovanja, suočili su se s prekidima u opskrbi vodom, grijanjem i električnom energijom", rekao je.

Iako Ukrajina nije preuzela odgovornost za udare, opisala ih je kao "karmu" za rusku invaziju. Udari u južnoj Rusiji uglavnom su uključivali vojne mete kao što su električne trafostanice i skladišta oružja i goriva.

Pročitajte više

 

Pročitajte više