Putin: Nemamo zle namjere

Foto: Index

RUSKI predsjednik Vladimir Putin poručio je zemljama koje se protive ruskim vojnim akcijama u Ukrajini da "ne pogoršavaju situaciju nametanjem dodatnih ograničenja njegovoj zemlji".

Putin se javnosti obratio u uključenju videovezom na otvorenje trajekta koje je emitirano na državnom informativnom TV kanalu.

"Nemamo zle namjere protiv naših susjeda", tvrdi Putin.

Rekao je i da "njegova vlada ne vidi potrebu da susjedi Rusije poduzmu daljnje mjere koje će pogoršati odnose". 

"Svi naši potezi, bude li ih, uvijek se događaju isključivo kao odgovor na neke neprijateljske poteze, poteze protiv Ruske Federacije. Mislim da svi moraju razmišljati o tome kako normalizirati odnose, normalno surađivati i normalno razvijati odnose", izjavio je. 

Putin se videovezom uključio iz svoje rezidencije izvan Moskve.

Kremlj je danas pozvao Ruse da budu jedinstveni i okupe se oko svog predsjednika Putina te dodao da razvoj događaja u Ukrajini sada ovisi o reakciji Kijeva na razgovore dviju strana. 

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima na videokonferenciji da nikakvi dokumenti nisu potpisani s Ukrajinom u dosadašnja dva kruga pregovora, no da je Moskva predstavila Kijevu kako ona vidi rješenje za okončanje rata.

Rusija je invaziju na Ukrajinu počela prošli četvrtak opisavši je kao "posebnu vojnu operaciju".

Kremlj je nadalje kazao da se nikakvi razgovori ne vode između Putina i njegova američkog kolege po dužnosti Joea Bidena.

 

Pročitajte više