Putinov čovjek Deripaska i drugi najbogatiji Rus kupio tvrtku Stanka Subotića Caneta

OLEG VLADIMIROVIČ DERIPASKA, poznati ruski tajkun s političkim zaleđem osobnog prijateljstva s premijerom Vladimirom Putinom kupio je u Srbiji tvrtku "Futura plus" zloglasnog Stanka Subotića Caneta. Deripaska će u listopadu upravo s premijerom Putinom posjetiti Beograd te će iskoristiti prigodu za razgledavanje svoje prve investicije u Srbiji.

Kako piše srpski Danas do kraja tjedna ovjerit će se i kupoprodajni ugovor, a za sada nije poznata cijena. Inače poznato je kako je Futura nedavno upala u velike financijske neprilike, a riječ je o tvrtki koja u Srbiji ima više od 1.150 prodajnih mjesta te kontrolira 22 posto tržišta distribucije medija.

Navodno u kupoprodajnom ugovoru stoji kako novi vlasnik Future, Deripaskin "Rus Pečat" neće mijenjati djelatnost tvrtke jer se bave izdavaštvom, a postoji i obveza o neotpuštanju radnika.

Valja naglasiti kako je Deripaska prema Forbesu drugi najbogatiji čovjek Rusije s kapitalom od 16,8 milijardi dolara, odmah iza Romana Abramoviča. Tako mnogi ne sumnjaju kako će Futura izaći iz nagomilanih financijskih problema koji su rezultirali da ih prošlog tjedna bojkotira većina tiskovina iz Srbije zbog neisplaćenih obveza.

Pročitajte više