PUZ: Krađe, razbojništva, pucnjava na zagrebačkom području

NA PODRUČJU Policijske uprave zagrebačke u protekla 24 sata zabilježeno je više kaznenih djela: drske krađe i razbojništva, dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom, a zabilježena je i manja nezgoda u zagrebačkoj zračnoj luci.

Na području Trešnjevke sinoć oko 21,50 sati u Omiškoj 20 Anđelko R. (49) tražio je nešto novca od Antona K. (31) koji je preparkiravao vozilo Golf. Anton mu je odbio dati novac na što mu je Anđelko bacio kamen na auto razbivši na njemu stražnje staklo. Kada je Anton krenuo prema Anđelku on je počeo bježati i nakon što ga je sustigao počeo je međusobni fizički obračun, a koji su prekinuli policijski službenici. Anđelko je prevezen u KB Dubrava gdje mu je ustanovljeno da je zadobio prijelom vilice što je okarakterizirano kao teška tjelesna ozljeda, a potom je samovoljno napustio bolnicu. Antun je priveden u policijsku postaju i nad njim je provedena kriminalistička obrada.

Hrvoje Š (38) ispalio je jučer nakon svađe metak prema Ljubomiru S. (35) i počeo bježati, pri tom se spotakao i u padu ispalio još jedan metak kojim si je propucao desnu natkoljenicu. Pomoć mu je pružena u u KB Dubrava i protiv njega će biti podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

U Zaprešiću u Ulici maršala Tita 15 jučere oko 19,10 sati u sportskoj kladionici Sport tip nepoznati je počinitelj uz prijetnju pištoljem počinio razbojništvo nad zaposlenicom otuđivši oko 940 kuna.

Na području Centra u Horvatovoj ulici nepoznati su počinitelji jučer oko 13 sati počinili ulično razbojništvo, presreli su Gorana G. (1965.) te ga izudarali po glavi i ostalim dijelovima tijela. Razbojnici su potom uzeli njegov mobitel i pobjegli, oštetivši ga za 1500 kuna.

Noćas oko 2 sata ujutro u Maksimirskoj 128 dvojica počionitelja na motoru prišli su Klaudiji K. (20) s leđa, s ramena joj strgnuli torbicu i pobjegli, te joj pričinili štetu od 800 kuna.

Na području Medevščaka u Švearovoj ulici 9 nepoznati je počinitelj jučer oko 16,10 sati u trgovini Dinova uzeo jogurt i krenuo prema blagajni fingirajući da će ga platiti, a kada je blagajnica otvorila blagajnu uzeo je iz nje 1540 kuna i pobjegao.

U zagrebačkoj zračnoj luci jučer oko 14 sati prilikom polijetanja zrakoplov kanadskih vojnih snaga AB 310 udario je "nosom" u kojem je smješten radar u jato ptica te su nastala oštećenja zbog kojih je vraćen na stajanku. Zbog nalog kočenja popucalo je nekoliko guma na stajnom trapu zrakoplova, a na njegovu "nosu" nastalo je udubljenje. Zrakoplov je prevozio kanadske vojnike iz Afganistana u Kanadu, a Zagrebu je stao radi dopune goriva i izmjene posade.

Pročitajte više