Vjerski vođe mole Twitter da što prije izbriše račun Donalda Trumpa

Screenshot: Twitter
 
CENTAR za međuvjerske odnose u New Yorku službeno je zatražio Twitter da ukloni račun američkog predsjednika.
 
Svih 35 vjerskih vođa, rabina, imama i svećenika Centra za međuvjerske odnose (ICNY) potpisali su pismo u kojem mole Twitter da što prije ukloni Trumpov račun i spriječi ga u slanju poruka desecima milijuna svojih sljedbenika.
 
"Koristi ga kao platformu za širenje vjerske mržnje i predrasuda"
 
Vjerski vođe složili su se da Twitter ugrožava svijet dopuštanjem da Trumpov račun ostane otvoren, jer ga koristi kao "platformu za širenje mržnje i predrasuda".
 
"Kao skupina vjerskih vođa New Yorka s kongregacijama u jednom od vjerski najraznolikijih gradova na svijetu, pišemo ovo zbog velike zabrinutosti o načinu na koji naš predsjednik koristi Twitter, a to je kao platformu za lažne i opasne slike koje potpiruju plamen vjerske mržnje i predrasuda", stoji u pismu.
 
"Pozivamo direktora revolucionarne tehnološke tvrtke da bolje prihvati odgovornost koja dolazi s moći njegove platforme i pobrine se da na predsjednika Trumpa primijeni ista pravila o govoru i poticanju mržnje kao na druge korisnike", pozvali su vjerski vođe.
 
"Drugačije tretiranje Trumpovog računa pokazuje manjak etičnosti"
 
Naglasili su da Trump krši pravila kojih se svaki drugi korisnik mora pridržavati kako bi mu račun ostao otvoren: "Twitterovo drugačije tretiranje Trumpovog računa pokazuje manjak etičnosti s ozbiljnim posljedicama za našu zemlju".
 
Twitter je priznao da ima drugačija pravila za Trumpov račun uz navod da se "njegove izjave na Twitteru značajne kao vijesti i ljudi ih trebaju vidjeti".
 
Međutim, njujorški vjerski vođe tvrde da Trump potiče podjele i mržnju u njihovim zajednicama: "Mi, vjerski vođe New Yorka, osjećamo utjecaj poruka punih mržnje na Trumpovom Twitter računu i pišemo vam kako biste osigurali da ćete na njega primijeniti svoja pravila o poticanju mržnje".
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Donald Trump, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Donald Trump.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više