Račan čestitao papi

HRVATSKI premijer Ivica Račan uputio je čestitku papi Ivanu Pavlu II. u povodu 25. obljetnice pontifikata, priopćio je u srijedu vladin Ured za odnose s javnošću.

"Sveti Oče,

izuzetna mi je čast izraziti Vam čestitke u povodu 25. godišnjice Vašeg pontifikata. U proteklih ste 25 godina iskazali duboku skrb i ljubav za sve ljude svijeta, bez obzira na rasu, nacionalnost, vjeroispovijest ili bilo kakvo drugo obilježje.

Zahvalni smo Vam na svoj brizi i ljubavi koju ste neprestano pokazivali prema hrvatskom narodu, a osobito u njegovim najtežim vremenima u Domovinskom ratu i nastojanjima Hrvatske za svjetskom podrškom i priznanjem. Uvjeravam Vas da to znamo cijeniti. I ovom bih Vam prigodom želio zahvaliti za sve Vaše posjete Hrvatskoj i sve poruke koje ste nam prenijeli. Nastavit ćemo putem koji ste nam zacrtali svojim duhovnim vodstvom i bezrezervnom podrškom i ljubavlju. Primite iskrene čestitke, uz sve najbolje želje, u moje osobno, kao i u ime Vlade Republike Hrvatske", kaže se u Račanovoj čestitki papi Ivanu Pavlu II.

Pročitajte više