Račan: Koalicija s HDZ-om isključena

PREDSJEDNIK SDP-a Ivica Račan posjetio je večeras izborni centar SDP-a za 10. izbornu jedinicu, u Splitu, gdje je odgovarajući na pitanje novinara rekao da je mogućnost koalicije s HDZ-om isključena.

"HDZ je stavio malo šminke ali ona je brzo spala, i s njim, takvim, dok sam ja predsjednik SDP-a nema nikakve mogućnosti koaliranja", izjavio je Račan.

Dodao je da će nakon izbora, ako se pokaže potrebnim, o koaliciji razgovarati sa svima onima koji su, kako je rekao, "na putu razvoja Hrvatske kao što je SDP".

Na upit kako komentira najavu Štrajkaškog odbora splitskog Veleučilišta da će održati štrajk u Zagrebu na dan izborne šutnje, 22. studenoga, Račan je odgovorio kako je to dokaz da njima nije stalo do Veleučilišta nego do politike.

"Nisu mogli biti jasniji izabravši ovaj datum" kazao je Račan, dodavši da "studenti Veleučilišta ne smiju biti žrtve". "Tu je riječ o grupici i štrajkaškom odboru koja je izmanipulirana, no zalažem se za to da i oni budu upisani na Sveučilište za nastavak studija kao i drugi", rekao je Račan.

Pročitajte više