Račan: Konačna odluka o "Sunčanom Hvaru" idući tjedan

PREMIJER Ivica Račan izvijestio je danas da će radna skupina u kojoj su ministri Davorko Vidović, Željko Pecek i Radimir Čačić razmotriti situaciju vezanu za privatizaciju ´Sunčanog Hvara´, a da će konačni stav Vlada donijeti na idućoj sjednici.

Radna skupina treba razmotriti situaciju vezanu za privatizaciju ´Sunčanog Hvara´ na osnovu zaključaka koje je Vlada donijela prošli tjedan, primijeniti te zaključke i Vladi predložiti konačni stav uključujući i ocjenu dosadašnjih postupaka i mogućih propusta u tom postupku, rekao je Račan na početku vladine sjednice.

Rok za taj posao je idući tjedan, odnosno iduća sjednica Vlade kada će Vlada donijeti odluku o privatizaciji ´Sunčanog Hvara´.

Premijer je od svih članova Vlade zatražio da se do tada suzdrže od javne diskusije ili svađe.

Preuzmimo punu odgovornost oko ovog slučaja, nakon definitivnog stava Vlada možemo eventualno sudjelovati u toj raspravi, do tada apstinirajmo od javne rasprave, rekao je Račan, dodajući da se to treba odnositi i na sazvane konferencije za novinare.

Inače, otkazana je za danas sazvana konferencija za novinare na kojoj je ministrica Pave Župan Rusković trebala obrazložiti ponude koje je Hrvatski fond za privatizaciju zaprimio na natječaju za prodaju Sunčanog Hvara.

Račan je naglasio da problem privatizacije ´Sunčanog Hvara´ treba završiti tamo gdje je i započeo, odnosno u Vladi.

Ako je počelo u Vladi valja u Vladi to i završiti i Vlada na sebe preuzeti punu odgovornost za ovu ili onu odluku neovisno od pritisaka sa strane, rekao je.

Podsjetio je da je prošli tjedan Vlada uz odluku o prodaji Sunčanog Hvara Termama Čatež zaključila da je potrebno osigurati sva jamstva za potpuno ulaganje u Sunčani Hvar, razriješiti sve moguće sporne okolnosti i na osnovu toga donijeti konačnu odluku moguće.

Taj posao nam predstoji, ne možemo od njega pobjeći na osnovu vlastitih odluka i zaključaka, kazao je Račan.

Naveo je da se u međuvremenu nametnulo i pitanje kvalitete ponuda pristiglih na međunarodni natječaj za privatizaciju ´Sunčanog Hvara´.

Pročitajte više