Račan posjetio štand humanitarne akcije za kupnju inkubatora

Predsjednik Vlade Ivica Račan posjetio je danas štand humanitarne akcije Radija 101, kojom se prikupljaju sredstva za kupnju pet inkubatora za sva zagrebačka rodilišta.

Akcija traje od prošlog svibnja i trajat će sve do se ne prikupi svih 100 tisuća eura potrebnih za inkubatore.

Premijer je u pratnji supruge posjetio štand i kupio nekoliko bedževa, šalica te kasicu s logom Radija 101. U prigodnoj humanitarnoj akciji na štandu se mogu kupiti razni predmeti s logom Radija 101 - ukrasni jastučići, privjesci, kalendari, čestitke, plakati i šampanjac.

Odgovarajući na pitanja novinara kod štanda ispred zagrebačkog kafića ´Charlie´, Račan je rekao kako je, na isteku ove godine, izuzetno zadovoljan makroekonomskim rezultatima.

´Stabilni smo makroekonomski ali i politički, a sada nam preostaje drugi korak - da ljudi to osjete u svojim džepovima. Pred nama je odmrzavanje plaća u javnom i državnom sektoru, a tome u prilog ide i činjenica kako devet mjeseci u Hrvatskoj bilježimo pad nezaposlenosti´, rekao je Račan.

´Ako je gospodarstvo optimist onda imamo razlog da i svi budemo optimisti´, dodao je, podsjetivši na rezultate prošlotjedne ankete Privrednog vjesnika među gospodarstvenicima.

Komentirajući jučerašnji razgovor s generalima Josipom Lucićem i Marijanom Marekovićem, premijer je rekao da će jedan od njih biti načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, dok će drugi imati visoku funkciju u Oružanim snagama.

Na novinarski upit kako komentira jučerašnju izjavu nadbiskupa Bozanića o korupciji kao ključnom problemu društva, Račan je rekao da je korupcija zlo koje nažalost obilježava svaku državu, te izrazio nezadovoljstvo rezultatima borbe s korupcijom u Hrvatskoj.

Pročitajte više