Racija njemačke policije protiv islamističkih organizacija

Njemačka policija u srijedu je diljem Njemačke poduzela niz racija usmjerenih protiv islamističkih organizacija, priopćilo je državno odvjetništvo. L

Racije su izvršene u pet saveznih pokrajina, s težištem na jugu Njemačke, a uperene su protiv 24 pripadnika islamske mreže za koje se sumnja da su logistički i financijski pripremaju terorističke napade u inozemstvu, posebice u Iraku. Kod osumnjičenih se uglavnom radi o osobama arapskog podrijetla koje legalno borave u Njemačkoj.

Kako je nadalje priopćeno, istražni organi već dulje vrijeme prate aktivnosti ove grupe te su pritom primijećene "akcije skupljanja priloga za terorističke djelatnosti". Dvojica osumnjičenih su također neko vrijeme proveli u islamističkim kampovima u Afganistanu. Policija se nada da će kroz zaplijenjeni materijal, koji između ostalog sadrži video kazete i kompjutere, steći nova saznanja o djelovanju ekstremnih islamista u Njemačkoj.

Kako je priopćeno, današnja akcija nije povezana sa sličnom udarom protiv ekstremista prije dva tjedna, prilikom kojeg su uhićene 22 osobe.

(Hina) xnkre ybr

Pročitajte više