Računalnim programom njemačka policija otkrila 9.000 pedofila

SPECIJALNI računalni program njemačkoj je policiji omogućio 24-satno praćenje internetske stranice s pedofilskim sadržajem, pomoću kojeg je identificirano 9.000 pedofila diljem svijeta.

Čak 1.000 od navedenog broja otkrivenih pedofila, nalazi se u Njemačkoj, navodi njemačka policija, a prenose njemački mediji. Navedeni posjetitelji spomenute internetske stranice, ili su skidali, ili su sa svojih računala unosili pedofilske sadržaje na istu stranicu.

Na temelju te akcije, policije SAD-a, Kanade, Brazila, Australije, Novog Zelanda, Austrije i Švicarske, uhitile su velik broj osumnjičenih pedofila, a samo u Njemačkoj izvedeno je više stotina premetačina te zaplijenjeno preko 500 računala.

Otkriven i slučaj incesta i pedofilije u obitelji

Pet njemačkih davatelja usluga interneta (ISP), trebali bi s policijom sutra potpisati sporazum o zabrani pristupa internetskim stranicama s pedofilskim sadržajem, no tome se protive iz udruženja za zaštitu sloboda, zbog bojazni od cenzure na internetu.

U jednom od otkrivenih slučajeva pedofilije, njemačka je policija otkrila slučaj pedofilije i zlostavljanja sedmogodišnjeg i 11-godišnjeg djeteta u obitelji te je 40-godišnjeg počinitelja strpala u zatvor.

K.S.
Foto: AFP (Arhiva)

Pročitajte više