Radikali pozvali Mladića i Karadžića da se ne predaju Haškom sudu

OBILJEŽAVAJUĆI mitingom u središtu Beograda trogodišnjicu odlaska Vojislava Šešelja u pritvor u Scheveningenu, čelnici Srpske radikalne stranke pozvali su u petak haške optuženike Ratka Mladića i Radovana Karadžića da se ne predaju Haškom sudu, a na mitingu se okupilo, po policijskim procjenama, oko osam tisuća radikala i njihovih pristaša.

"Dugujete Srbiji to da nikad ne budete u Haagu", rekao je okupljenima Šešeljev zamjenik na čelu stranke Tomislav Nikolić. On je također rekao da će "Srbija izaći na ulice ako vlasti uhite Mladića".

Pristaše radikala, koji su došli iz više gradova Srbije, nakon dvosatnog mitinga, na kojem su govorili isti oni koji su Šešelja prije tri godine ispratili na dobrovoljni odlazak u Den Haag, noseći stranačke zastave, Šešeljeve slike i transparente s njegovim, Mladićevim i Karadžićevim fotografijama, obišli su u prosvjednoj šetnji središnje gradske ulice.

Govornici na skupu ni ovoga puta nisu propustili priliku da kao "izdajice" prozovu Biljanu Kovačević Vučo, predsjednicu Komiteta pravnika za ljudska prava i Sonju Biserko, predsjednicu Helsinškog odbora Srbije i druge predstavnike nevladinih organizacija i političare koji se zauzimaju za suradnju Srbije s Haškim sudom.

Pročitajte više